fbpx
wiosenna praca plastyczna forsycja wiosna kwiaty
zabawy dla 2-3 latków,  zabawy plastyczne,  zabawy sensoryczne

Wiosenna praca plastyczna Forsycja

               Wiosenna praca plastyczna to temat idealny na kwiecień i maj. Każdy sposób na przywołanie wiosny jest dobry, a tym bardziej twórcze i artystyczne działania najmłodszych artystów. Soczyście żółte forsycje zawsze kojarzą mi się z pierwszymi promieniami słońca i nadchodzącą wiosną. Dziś pokażę Wam prosty sposób na pracę plastyczną dla przedszkolaków. Forsycja metodą stempelkowania.

           Do wykonania pracy potrzebujecie: białą kartkę format A4, żółtą farbę, brązową farbę, drucik kreatywny lub wycięty szablon kwiatu forsycji.

             Na kratce za pomocą pędzla, patyka lub palca malujemy brązowe gałązki. Następnie drucik kreatywny wyginamy tak, aby powstał kwiat forsycji z czterema płatkami. Dobrze widać to na zdjęciach poniżej. Tak przygotowany stempelek maczamy w żółtej farbie i stemplujemy kwiaty na naszych gałązkach. Jeśli nie macie drucika kreatywnego podobną pieczątkę można wyciąć z kawałka kartonu, ziemniaka lub słomki do picia napojów. My próbowaliśmy różnych pieczątek i najlepiej wychodziło nam z drucika. Środki naszych kwiatów dodatkowo przyciemniliśmy delikatnie stemplując je zamoczonymi w brązowej farbie palcami.

                Taka prosta praca plastyczna pozwala nawet najmłodszym dzieciom stworzyć samodzielnie wiosenną pracę plastyczną.


Więcej pomysłów na kreatywne i twórcze zajęcia z dziećmi znajdziecie równie w tym wpisie:

Prace plastyczne 50 inspiracji.


kwiaty forsycji

forsycje praca plastyczna

praca plastyczna wiosna

wiosna kwiaty praca plastyczna


Nasze prace:


wiosenna praca plastyczna forsycja wiosna kwiaty prace zabawy przedszkole

forsycja praca plastyczna wiosenna praca plastyczna wiosna kwiaty prace zabawy przedszkole

prce plastyczne w przedszkolu wiosenna praca plastyczna forsycja wiosna kwiaty prace zabawy przedszkole

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Translate »